Bästa babygungan 2023 – underhållande och ger trygghet!


Bästa babygungan

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa babygungan 2023 – Det finns mängder av skäl till att investera i en babygunga, men framförallt kommer ditt barn att finna den mycket underhållande och rogivande. För att du ska kunna hålla ditt barn sysselsatt både inom- och utomhus, finns det mängder av olika val på marknaden.

Vi har valt att lista både babygungor för inomhusbruk, samt modeller som du kan montera i träd eller i din gungställning utomhus. Gör lediga stunder med ditt barn mer underhållande och investera i en passande babygunga med skräddarsydda funktioner!

Vår vinnare! Graco Loving Hug Suits Me TestvinnareVår vinnare! Graco Loving Hug Suits Me
Graco All Ways Soother Horizon UppstickareGraco All Ways Soother Horizon
Hörby Bruk Babygunga Exklusiv - Håller ditt barn säkert på plats! BudgetvaletHörby Bruk Babygunga Exklusiv – Håller ditt barn säkert på plats!

Topp 3 babygungor bäst i test 2023

1. Vår vinnare! Graco Loving Hug Suits Me

 • Innegunga
 • Maximal vikt: 9 kilo
 • Enkel att rengöra
 • Håller barnet säkert på plats

Denna stationära innegunga Loving Hug Suits Me är designad för att kunna användas på flera olika sätt. Den gungande rörelsen håller ditt barn sysselsatt och ger samtidigt en avkopplande effekt. Då gungan är konstruerad med rejäla fästen, behöver du heller aldrig vara rädd för att ditt barn ska åka ur. Du kan lugnt pyssla med dina bestyr inomhus, medan ditt barn leker i babygungan.

Graco har designat denna modell för att vara skräddarsydd för barn upp till 9 kilo och tack vare att tyget enkelt kan avlägsnas, är den mycket enkel att hålla ren. Ett perfekt val för dig med mindre barn i familjen!

2. Graco All Ways Soother Horizon – Fungerar även som babysitter!

 • Funktionell design
 • Flera användningsområden
 • 15 olika ljudfunktioner
 • Hastighetsnivåer: 6 olika

Om du letar efter en innegunga med fler funktioner och distraktionsmoment, så kommer du att uppskatta All Ways Soother Horizon, även denna modell från varumärket Graco. Denna babygunga har flera olika användningsområden och kan även omvandlas till en babysitter. Den har en dyrare prislapp, men med fler funktioner är det trots allt ett prisvänligt val.

Gungan har 15 olika ljudfunktioner och 6 olika hastighetsnivåer, för att du ska kunna anpassa inställningen efter ditt barns ålder och personlighet. Har du en större budget, kika då på All Ways Soother Horizon.

3. Hörby Bruk Babygunga Exklusiv – Håller ditt barn säkert på plats!

 • Utegunga
 • Material: UV-beständig plast
 • Inkluderat rep och ringar
 • Maxvikt: 25 kilo

Med denna utegunga Exklusiv från varumärket Hörby Bruk, kommer du att kunna ha mycket roligt med ditt barn utomhus. Gungan säljs tillsammans med både rep och ringar, där gungdelen är tillverkad av UV-beständig plast för att hålla längre.

Om du letar efter en säker utegunga att använda för dina minsta barn på upp till 25 kilo, kommer Exklusiv att vara ett perfekt val. Med de rep och ringar som är inkluderade, kan den stabilt monteras i antingen ett träd eller i gungställningen på tomten. Dessutom är den mycket prisvänlig och passar samtligas budget!

Tre vanliga frågor om babygungor:

Vilka fördelar ger användning av en babygunga?

En babygunga är väldigt multifunktionell, då framförallt de modeller som du använder inomhus. De har en avkopplande effekt och kommer att lugna ner ditt barn, samtidigt som den gungande rörelsen och babygungans olika inställningar av ljud är underhållande. Med en babygunga kommer du att få fria händer att utföra bestyr i hemmet och samtidigt kunna underhålla ditt barn.

I vilken ålder kan man börja använda en babygunga?

Olika modeller är anpassade för lite olika stora barn, vilket gör det extra viktigt för dig att göra ett val som baseras på just din  familj. Detta för att säkerhetsfunktionerna faktiskt ska fungera som tänkt och användningen ska bli mer underhållande och inriktad på ditt barn.

Inomhusgungor är vanligtvis designade för att även kunna användas av riktigt små barn, även nyfödda. Så kika på produktspecifikationen och gör ett val som baseras på hur gammal ditt barn är.

Finns det några risker med att använda en babygunga?

Så länge du investerar i en modell som är designad för ditt barns ålder och håller dig till produktens maximala kapacitet, så finns det inte några egentliga risker med att använda en babygunga.

Använder du gungan utomhus, säkerställ att repen sitter tajt fästa och att du alltid är närvarande vid användning. För inomhusgungor, säkerställ att du alltid använder de fästen och remmar som är anknutna, så att ditt barn sitter säkert tillrätta under användningen.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

När vi valde ut vilka modeller vi ville inkludera i denna topplista hade vi några saker i särskild åtanke. Detta är funktion, inställningar och användningsområden. Detta jämfördes sedan med modellens prislapp och resultatet är en topplista som är inriktad till samtliga föräldrar. Oavsett budget kan du hitta din favorit.

En babygunga är ett perfekt inköp och håller ditt barn sysselsatt och distraherad. Många barn finner också den gungande rörelsen väldigt avkopplande och kommer att somna i gungan. Perfekt om du behöver lite extra tid för att utföra olika arbeten i hemmet!

Källor och referenser:

https://www.babybjorn.se/babygunga-eller-babysitter-vad-ar-skillnaden/

https://www.produktexperter.se/babygunga/

https://barnlandet.nu/basta-babygungan/

Vi har jämfört babygungor avseende produktinformation, kundrecensioner, kundbetyg och kundnöjdhet hos

BabyV
Jollyroom
Babyland
Cdon

Recent Posts