Bästa åkmadrassen 2023 – få ett bra glid i backen!


Bästa åkmadrassen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa åkmadrassen 2023 – Se upp i backen! Med en åkmadrass kan ditt barn få rejält med glid nedför backarna och är även betydligt säkrare att använda än både pulka och snowracer, vilket gör dagarna efter snöfallet ännu mer underhållande. Dessutom behöver du inte oroa dig för att ditt barn ska ramla eller slå sig i backen. Eftersom åkmadrassen är enklare att kliva av, är det mindre risk för att en olycka skulle råka vara framme.

I denna artikel listar vi de tre åkmadrasser som vi tycker du ska kika lite extra på. Efter jämförelser av marknadens utbud är dessa nedan tre modeller tåliga, prisvänliga och är mycket roliga att använda.

Topp 3 åkmadrasser bäst i test 2023

1. Vår favorit! Stiga Sports Snow Flyer

 • 5 olika färger
 • Med dragsnöre
 • Bredd: 50 centimeter
 • Mycket bra glid

Stigas åkmadrass Sport Snow Flyer kommer att ge ett mycket bra glid, för optimal glädje och fart i backen. Den har designats med ett dragsnöre, som gör det enkelt att dra den uppför backen eller när åkmadrassen behöver transporteras mellan olika platser. För att den ska vara skräddarsydd för dig, kan du vid köpet även välja mellan 5 olika färger.

Stigas åkmadrass har en bredd på 50 centimeter, vilket gör att ni kan sitta flera stycken på madrassen samtidigt. Letar du efter en välbyggd åkmadrass som är enkel att använda, rekommenderar vi att du kikar på denna modell.

2. Froztyfox Åkmadrass – Prisvänlig modell!

 • 2 olika färger
 • Material: Plast
 • Med dragsnöre
 • Djup: 100 centimeter

Den lättanvända åkmadrassen från Frozyfox är en väldesignad modell, som trots sin form säljs till ett mycket bra pris. Madrassen har designats med ett dragsnöre, för att den ska vara enkel att dra uppför backen och sparar på energi. Utöver detta har madrassen ett optimalt djupmått på 100 centimeter.

Åkmadrassen är tillverkad av plast, vilket har ett bra glid på snö och denna modell gör därför att du kan få upp en riktigt hög fart. Passar hela familjen och säljs i två olika färger.

3. BigMouth Giant Frosted Donut – Rolig design!

 • Rekommenderad ålder: Från 8 år
 • Material: Plast
 • Uppblåsbar
 • Bredd: 91 centimeter

Om du letar efter en åkmadrass, med en liten roligare design som verkligen kommer att göra dig till backens mittpunkt, så bör du kika på Giant Frosted Donut från varumärket BigMouth. En uppblåsbar åkmadrass som är tillverkad av plast, för att ge dig ett bra glid på snö.

Tack vare sin form och höjd, bör denna modell inte användas av barn under åtta år. Den har en bredd på 91 centimeter, som gör den perfekt för soloåkare. En väldesignad åkmadrass, som gör det enklare för dig att hålla dig kvar under färden.

Tre vanliga frågor om åkmadrasser:

Hur väljer man rätt åkmadrass?

Åkmadrasser ser väldigt olika ut och har oftast designats för att passa lite olika åldergrupper och för olika många personer. Det är därför viktigt att du funderar på hur du planerar att använda åkmadrassen, samt hur många personer som kommer att åka på madrassen samtidigt.

Den allra vanligaste formen är dock mer rektangulär, vilket gör att ni kan åka bekvämt och säkert. Dessutom har madrassen gott om sittutrymme för flera personer samtidigt. Ju större madrass du väljer, desto fler kan åka samtidigt. Men ha också i åtanke att om det är flera personer på madrassen, så kommer den också vara svårare att manövrera.

Har materialet någon betydelse vid val av åkmadrass?

Materialet har väldigt stor betydelse för hur bra glid du får i backen. Det är därför som plast oftast används på åkmadrasser, pulkor och stjärtlappar. Materialet är slätt och gör därför att du får upp en högre fart på snö, till skillnad från sträva material som tyg eller vax. Säkerställ att du alltid har en god uppsikt och åk säkert!

Hur länge kan man använda en åkmadrass?

Om du tar hand om åkmadrassen, så kan den användas år efter år. För att madrassen ska hålla längre är det dock viktigt att du inte använder den på snö som är full av grenar, grus eller liknande. Detta kommer att slita ner materialet snabbare. Har du investerat i en uppblåsbar madrass, bör du avlägsna luften mellan användning för att madrassen ska hålla längre.

Slutligen

För en roligare åkning, vill du såklart ha ett bra glid i backen. Stjärtlappar och pulkor i all ära, men en åkmadrass ger dig en lite lyxigare och bekvämare åkning som tilltalar många. Dessutom har en åkmadrass mer utrymme, så att ni kan åka flera stycken samtidigt.

Vi har letat fram de tre modeller av åkmadrasser, som vi tycker du ska kika lite extra på när det är dags för att köpa nya vinterleksaker. De är tillverkade av bra material, ger ett mycket bra glid och är enkla att använda, allt för att du ska få den allra bästa upplevelsen. Vilken väljer du?

Källor och referenser:

https://cykelochfritid.se/pulka-kalke-akmadrass/

https://www.alltomleksaker.se/kopguide/vinterleksaker/

Recent Posts