Bästa 20 tums-cykeln 2023 – en anpassad cykel som gör att ni kan cykla längre!


Bästa 20 tums-cykeln

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bästa 20 tums-cykeln 2023 – Om ditt barn cyklar på en barncykel som har en hjuldiameter och höjd som är skräddarsydd för rätt åldersgrupp, kommer inte bara ditt barn cykla betydligt säkrare. Cykelupplevelsen kommer även att bli betydligt bättre och du kan känna dig trygg när du cyklar omkring med ditt barn.  

20 tums-cyklar är särskilt anpassade för barn i åldern 6-8 år och är försedd med några växlar och funktioner som gör cyklingen mer underhållande. För att du ska kunna göra ett bra val har vi skapat en topplista med våra favoriter. Kika särskilt på Trek Wahoo som vi har utsett till den bästa 20 tums-cykeln 2023!  

Trek Wahoo 20” TestvinnareTrek Wahoo 20”
Impulse Spring 20” Enkel montering!Impulse Spring 20”
Impulse Lightning 20” Ergonomiskt konstruerad! Impulse Lightning 20”

Topp 3 20 tums-cyklar bäst i test 2023  

1. Vår vinnare! Trek Wahoo 20” 

 • 8-växlad 
 • Lättrullade hjul 
 • Fälgbromsar 
 • Snygg design 

Om du letar efter en 20 tums-cykel som ger ditt barn den allra bästa cykelupplevelsen och som har flera roligare tillägg, kommer Wahoo från varumärket Trek att vara ett mycket bra val. Den har försetts med ett växelsystem från Shimano som ger ditt barn hela 8 växlar att leka med. Hjulen är dessutom väldigt lättrullade, vilket gör cykeln snabbare än många andra val på marknaden.  

Cykeln har försetts med en V-broms och färgbromsar. Dessutom har cykeln en geometri, sadel, handtag och höjd som är perfekt anpassat för barn i ålder 6-8 år. Ett funktionellt val som gör att ditt barn längtar efter att ut och åka igen!  

2. Impulse Spring 20” – enkel montering! 

 • Monterad vid leverans 
 • 3-växlad 
 • Utrustad med ringklocka 
 • Lätt och stabil ram 

Impulse framtagna barncykel Spring är ett utmärkt val för barn i åldern 6-8 år och är ett mycket utmärkande val tack vare sina funktioner och inkluderade tillbehör.  

Cykeln levereras även monterad efter köp, vilket gör att den är skräddarsydd och stabil, redo att användas direkt efter leverans. För att ge ditt barn en roligare cykelupplevelse har både en ringklocka och 3 praktiska växlar inkluderats.  

Cykelns konstruktion är mycket stabil och ramen är lätt för att Spring ska vara enkel att manövrera. Ett funktionellt cykelstöd är fastmonterad som gör den mer lättplacerad i trädgården eller garaget. Ett ypperligt val som även har en väldigt fin design och färg.  

3. Impulse Lightning 20” – ergonomiskt konstruerad! 

 • Härliga färger 
 • Reflexdetaljer 
 • Handbroms fram och bak 
 • 3-växlad modell 

Barncykeln Lightning från varumärket Impulse har utformats med en stabil och lätt ram som gör den enklare att manövrera. Cykeln har även utrustats med ett 3-växlat system från Shimano vilket gör åkturen mer säker.  

Lightning har en design som gör den till ett passande val för samtliga barn i ålder 6-8 år. Anpassad höjd, styre och sadel har inkluderats för att ge ditt barn en mer ergonomisk position. Greppvänliga handtag har även inkluderats för att ditt barn ska ha full kontroll på cykeln.  

Letar du efter en unisex modell som är en ren fröjd att cykla på, så rekommenderar vi Impulse barncykel Lightning med en hjuldiameter på 20 tum.  

Tre vanliga frågor om barncyklar: 

Vilken ålder är 20 tums-cyklar anpassade för? 

Cyklar med en hjuldiameter på 20 tum är särskilt anpassade för barn i åldern 6-8 år. Detta kan skilja sig lite beroende på hur lång ditt barn är för sin ålder. Så även om detta är den rekommenderade åldern ska du ha ditt barn i åtanke.  

Vilka funktioner ska en barncykel ha? 

Säkerhet och konstruktion är de två viktigaste faktorerna när du investerar i en barncykel. Den ska vara lätt och rolig att cykla på. Gärna med snabbrullade däck som gör att ditt barn kan få upp en högre fart och ha flera olika växlar att leka med.  

Hur ofta ska en barncykel bytas ut? 

För att ditt barn ska cykla riktigt säkert är det väldigt viktigt att cykelns storlek anpassas efter åldern på ditt barn. Detta gör att höjden, handtaget, styret och sadeln är skräddarsytt för ditt barn och cykelupplevelsen blir då även betydligt bättre.  

Att vänta för länge med att uppgradera en för liten barncykel kan göra att ditt barns knän och leder belastas.  Cykeln blir heller inte ett lika uppskattat färdmedel av ditt barn om den inte är ergonomiskt anpassad.  

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista 

Vi har efter gedigna efterforskningar och jämförelser av marknadens utbud tagit fram en topplista med de tre barncyklar med en hjuldiameter på 20 tum, som vi tycker är mer utmärkande. När vi jämförde olika modeller var det framförallt cyklarnas funktioner, konstruktion och utmärkande egenskaper som vi kika lite extra på.  

Våra egna iakttagelser jämförde vi sedan med andra hemsidors recensioner och kundutlåtanden, för att topplistan ska vara rättvis och inkluderande. Målet med artikeln är att du oavsett budget ska kunna hitta en fantastisk barncykel som är rolig att använda.  

Investera i en passande modell och du och ditt barn kan åka ut på längre cykelturer och äventyr i både stad- och terrängmiljöer!  

Länkar och referenser

Alla barncyklar hos Cykloteket, Jollyroom

Review av Trek Wahoo

Recent Posts