Allt du behöver veta om Lego Duplo!


Lego Duplo

Fascinationen över Lego Duplo är idag stor bland många barn. Men hur skiljer sig detta från klassiskt Lego och vad innebär termen? Detta ska vi kika lite mer på i denna artikel – vi listar allt du behöver veta om Lego Duplo!  

Vad är Lego Duplo? 

Om du har kikat runt i en leksaksbutik så har du säkerligen stött på begreppet Lego Duplo. Detta är en form av Lego som har lanserats särskilt för mindre barn, som annars är för små för att uppskatta Legovärlden.  

Lego Duplo har klossar som är dubbelt så stora som klassiska bitar, vilket innebär att även små barn kan leka säkert med Lego.  

Efterfrågan på att utbudet av Lego Duplo ska expanderas är mycket stor av föräldrar som oroar sig för att sina barn ska svälja bitarna. Detta har fått Lego att reagera och det finns idag flera olika uppsättningar av Duplo som du kan välja mellan. Vi listar tre av våra favoriter som du kan kika på! 

Tre favoriter av Lego Duplo! 

1. Town Ångtåg – Inkluderade actionklossar! 

Detta Lego Duplo har en ångtågsdesign, där ditt barn kan bygga ihop 59 delar som också består av flera tut och ljuddelar. 5 stycken inkluderade actionklossar gör också att ditt barn kan tända och släcka lokets lampor. Ett roligt tillägg som gör denna uppsättning perfekt för barn mellan 2 till 5 år. 

Detta set har också en fjärrkontrollsfunktion kan användas genom att ladda ner appen. Detta öppnar också upp till ännu fler lekmöjligheter och gör det perfekt för dig att också delta i leken! 

2. Världens vilda djur – Fler inkluderade delar! 

Här har du ett set med klossar där ditt barn har möjligheten att lära sig om 22 olika djur, från världens olika kontinenter. Världens vilda djur innehåller hela 142 delar, vilket gör den mer rejäl än andra set på marknaden. Men priset är också mer och värt att ha i åtanke. En perfekt julklapp eller födelsedagspresent för barn som är minst 2 år. 

Detta är ett bygg och lekset som har en vikbar lekmatta. Vilken gör det enkelt för ditt barn att montera innehållande klossar och leka på golvet utan begränsningar. Det uppfyller samtliga barnsäkerhetsstandarder och är ett mycket roligt set för dina barn! 

3. Disney Musse och Mimmis födelsedagståg – Prisvänlig! 

Disney Musse och Mimmis födelsedagståg gör att ditt barn kan bygga upp ett födelsedagståg. Detta set innehåller många delar perfekta för födelsedag och är också mer prisvänlig. Fina kulörer kombineras med intressanta tillbehör och roliga funktioner. Ger ditt barn inspiration att vara kreativ under lekens gång.  

Här kan ditt barn bygga ihop ett födelsedagståg med många tillbehör, pastellfärgerna är också ett trevligt inslag som ger detta kit ett mysigt helhetsintryck. Disney Mimmis födelsedagståg är perfekt att kombinera med andra Disney set eller klossar från andra lådor från Lego Duplo! 

Vem kan använda Lego Duplo? 

Eftersom varje kloss är dubbelt så stor som på en vanlig byggsats från Lego så rekommenderas det att ditt barn är minst 2 år gammal. Men även barn upp till 6 år kommer att uppskatta de fina byggnaderna och stilen på Lego Duplo.  

Du kan under köpets gång välja mellan mängder av olika uppsättningar, kombinera flera olika byggsatser och skapa en Legovärld till ditt barn som är mer säker och skräddarsydd. Lego Duplo är också någonting som du kan bygga tillsammans med ditt barn och som skapar fina minnen ihop!  

När lanserades Lego Duplo? 

Många tror att Lego Duplo är ett relativt nytt påfund. Men faktum är att denna produktserie från Lego har funnits väldigt länge. Den allra första byggsatsen lanserades redan år 1969. Därefter har utbudet av byggsatser fortsatt att öka och är ett perfekt komplement till klassiska byggsatser som inriktar sig mer till äldre barn och även vuxna som har ett lego intresse.   

Vad som gör Lego Duplo som fascinerande är att samtliga bitar också kan kombineras med klassiska bitar. Du kan därför fortsätta att använda Lego Duplo och fylla på med mindre bitar allt eftersom ditt barn blir äldre och äldre. Detta gör att ni kan fortsätta leka tillsammans.  

Om du har besökt Legoland i Danmark så kanske du redan lagt märke till att skulpturer och byggen består av en kombination av Duplo och klassiska Legoklossar. 

Finns det några andra produktserier från Lego? 

Lego har verkligen tagit hela världen med storm och varumärket inriktar sina byggsatser både till vuxna och barn. Många limited edition serier från till exempel Star Wars eller Harry Potter säljs idag också till väldigt stora summor och många samlar på Lego. Utbudet av nya och spännande produktserier från Lego fortsätter därmed att utökas. 

Några andra produktserier från varumärket är till exempel Lego Technic, Lego Mindstorms, Lego City, Lego Exo-force och Bionicle. Det finns därmed så mycket mer som du kan upptäcka när ditt barn är äldre än den rekommenderade åldern för Lego Duplo. Världen av Lego är därmed stor och fortsätter att utvecklas i takt med dess efterfrågan, och är idag ett självklart alternativ av leksak för många legointresserade barn och vuxna. 

Så vilken byggsats är du lite extra sugen på att köpa till ditt barn? Vi garanterar att det finns någonting som passar alla barn oavsett intresse! 

Recent Posts