Vilken trehjuling passar dig och ditt barn?


Stort test av tredjulingar

Det är nog inte många barn som inte har cyklat runt på en trehjuling någon gång. Det är nämligen en riktig klassiker. Det kanske allra första man tänker på är de små röda trehjulingarna med vita handtag, vit sadel och en liten pakethållare bak. Att cykla på en trehjuling är både roligt och givande. Barnet lär sig att hålla balansen i viss mån och det blir också möjligt att lära barnet ett visst mått av trafikregler.

Läs också: Testar – Bästa bälteskudde 2019

Trehjulingen gör också att barnet vill utforska mer och motoriken blir bättre. Dessutom lär sig barnet att hantera en cykel och det blir inte lika stor omställning när en cykel med två hjul sedan ska användas. Vi har här testat fyra olika trehjulingar för att se vilka som är lite bättre än andra.

Bästa trehjulingen 2019

TestvinnareWinther klassisk trehjuling
Bra valStoys – Trehjuling Ljusblå
UppstickareNordic Hoj – Bamse
Bästa trehjulingPremiumSebra scooter Grå

Testvinnare: Winther klassisk trehjuling


 • Rejäl cykel som håller länge
 • Punkteringsfria däck
 • Stilren och klassisk design

Det här är en modern variant av den mest klassiska trehjulingen och det är också den som är vinnare i vårt test. Den har en klassisk och stilren design som tilltalar de flesta. Den är lackad i fin och klar färg och dessutom är den rejält stryktålig, vilket kan behövas när ett mindre barn ska cykla.

Den tål väder och vind och tack vare den stabila konstruktionen samt ramen i stål behöver man inte oroa sig för att den ska gå sönder i första taget. Däcken är tillverkade i TRP-gummi och är punkteringsfria. Det gör att barnet kan cykla på de flesta underlag. Det går också att cykla inomhus eftersom däcken inte lämnar några märken på golvet.

Cykeln har också ett stort flak bak som kan tippas. Även det är tillverkat i stål och tål en del belastning. Nackdelen är att cykeln inte har någon föräldrastång att hålla i men det uppvägs av den säkerhet cykeln erbjuder. Tack vare att cykeln är så pass hållbar kan man också enkelt ge den vidare till syskon eller kanske sälja den när barnet går över till en större cykel.

Bra val: Stoys – Trehjuling Ljusblå


 • Svensktillverkad
 • Föräldrastång
 • Bra med ryggstöd i sitsen

Stoys ljusblåa trehjuling är svensktillverkad och den har både ringklocka och föräldrastång att hålla i. Handtaget går också att ta av för att cykeln enkelt ska gå att transportera i bilen, eller om barnet vill cykla fritt. Cykeln levereras omonterad men den är lätt att sätta ihop så att barnet snabbt kan komma igång.

Användaren får maximalt väga 25 kilo och cykeln har en korg på styret där barnet kan lägga saker. Den passar barn från 18 månader och barnet sitter säkert på sitsen som har ett lite högre ryggstöd vilket gör det svårare att ramla bakåt. Även den här trehjulingen har tystgående hjul vilket gör att barnet kan cykla inomhus utan att grannarna störs.

Uppstickare: Nordic Hoj – Bamse


 • Kul motiv
 • Rullar tyst
 • Kan användas inomhus

Den här trehjulingen har ett mysigt Bamse-motiv. För de flesta föräldrar kommer cykelns motiv att ta fram en härlig nostalgikänsla och även barnet kommer att gilla bilderna. Cykeln har en stång monterad som föräldern kan hålla i för att ge bart eller bromsa när det går för fort.

Det finns också ett litet flak för att barnet ska kunna ta med sig saker. Hjulen är tillverkade av EVA-plast vilket gör att cykeln rullar mycket tyst. Den kan med andra ord också användas inomhus.

Premium: Sebra scooter Grå


 • Modern och tidlös design
 • Kan användas inomhus
 • Gjord i trä

Den här cykeln kommer från företaget Sebra som tenderar att kombinera flera olika material. Här blandas modern design med klassiskt hantverk i trä. Cykeln är konstruerad för att användas inomhus och har en stilren och neutral design som gör att barnet på egen hand kan välja vad cykeln ska användas som för dagen.

Hjulen har en gummerad kant som gör att de blir tystgående och inte lämnar repor eller andra märken i golvet. Nackdelen är dock trehjulingens sits som är helt platt och lätt att råka glida av.

Recent Content